jonasonpt.blogg.se

2013-02-28
17:33:49

Lite motivation till att göra sitt yttersta!
Jag har sett den här filmen säkert 200 ggr, lyssnar på den på bussen osv. Har gett mig mycket motivation när dagarna blir väldigt långa med arbete som känns tungt och meningslöst.
 
Hoppas den kan ge någon lite mer energi i vardagen/jobbet eller träningen.
 

2013-02-28
15:37:00

Gör din cardio rolig!
Varför stå på ett löpband bara för att öka förbränningen/kondition, om du inte tycker det är riktigt roligt att stå där dag in och dag ut så kommer du snabbt att tröttna på träningen och sluta. Man måste hela tiden söka nya utmaningar och roliga sätt att utföra sin träning på. 
 
Ett tips från mig är att testa någon form av boxning, boxercise, ki-box och allt vad de heter, ett roligt sätt att köra förbränningsträning och jobba med hela kroppen och det passar alla från nybörjare till avancerad. Ett stort plus är även att man inte behöver ha någon taktkänsla(tack å lov!)
 
Boxning kommer inom kort till vårat gym och jag kan lova att jag kommer hänga där en hel del!
 

2013-02-27
21:32:38

Dubbelpass
Efter dagens Cindy och efterföljande bröst & tricepspass så trodde jag att jag skulle få ta en tidig kväll och jobba lite på mina affischer till gymmet. Men icke! Med en ny spinninginstruktör på gymmet så tänkte jag att jag skulle ge henne en chans. Ovan spinnare som jag är så ladda jag på rejält med motstånd och tänkte att nu j-vlar skulle jag köra mitt benpasspå cykel denna vecka. 20 minunter in fick jag dock ångra detta rejält när framsidan av låren(vastus medialis) börjar krampa och jag var tvungen att sluta trampa en liten stund.
Sänkte motståndet en aning efter detta men fortsatte att kriga på, är ju inte den som ger sig i första taget.
 
Jag klarade mig igenom hela passet och reultatet av detta var den svettigaste tröjan som jag haft på säkert 5-6 år. Detta kommer att bli perfekt om några månader när jag börjar med deffen inför sommaren.
 
Vår nya spinninginstruktör Marie gjorde ett strålande jobb att motivera oss genom hela passet, och resultatet av detta ser vi till höger.
PS. en liten motivator var även att en av mina kunder var med på passet, så man måste ju visa att även jag "work insane or stay the same" :D DS.

2013-02-27
21:15:42

Cindy med Philip
För att fortsätta på crossfitspåret så gjorde vi idag ett nytt test, Cindy. Jag körde rx´d vilket betyder att man kör helt enligt planen och Philip körde en lite enklare variant med assisted chins istället för vanliga. Jag använde mig dock inte av kipping när jag gjorde mina chins. Kipping är en rörelse som har kommit fram genom crossfit, där man gungar och använder kroppens moment för att lättare kunna utföra chins. Kolla youtube om ni inte förstår...
 
Innan jag går igenom dagens WOD och antalet varv vi lyckades genomföra så tänkte jag gå igenom hur en korrekt chin ser ut. Enligt styrketräningspinciper och även de regler som finns i Athletic Fitness(AF).
 
Agonist: Latissimus dorsi
Synergister: Trapezius pars ascendens, Teres major, teres minor, rhomboideus, deltoideus pars spinalis.
 
Övningen börjar med att man hänger i ett räcke med axlarna/skuldrorna helt utsläppta. Bilden till vänster är ett korrekt utförande medan bilden till höger är en icke godkänd chin. Meningen är att man efter varje uppdragning ska återgå till denna startposition.
 
 

 
Notera hur lika dessa olika bilder är och att för det otränade ögat kan det mycket väl se ut som en godkänd chin till höger, många kollar på hur utsträcka armarna är, men inte vilken position axlar/skuldror är i. Nu kommer vi till den jobbiga delen, draget, här är det meningen att armbågarna ska "föra" rörelsen, dvs. att man ska inte dra med armarna utan man ska dra armbågen ner mot sidorna av kroppen tills dess att hakan MARKERAT är över handtagen. Samma sak igen, godkännt utförande till vänster, icke godkänt till höger.
 
 
 

 
Dåså, när ni nu vet hur man utför en chin så tänkte jag ta upp dagens WOD och även resultatet av detta test.
 
WOD Cindy:
5 Chins
10 armhävningar
15 st airsquats
 
Så många varv som möjligt på 20 min.
 
Mitt mål för dagen var att göra 20 varv för att bräcka lite PT-kollegor i Gävle.
 
Redan efter 6 minuter så var jag uppe i 10 varv men det började kännas att man nu har gjort 50 chins och efter detta började tiderna per var att dala. När klockan böjade närma sig 15 min så var jag inne på mitt 18:e varv och började se ljuset i tunnels slut. Vid den här tidpunkten så började jag att utföra chinsen uppdelat i två, 3+2. Armhävningar och squats var aldrig några problem och jag plockade mycket tid på att snabbt bränna igenom dem.
 
Denna första Cindy som jag genomförde slutade med att jag klarade 21 varv på 19 min och 30 sek. Jag kände inte att det var värt att börja på ett varv när det va så lite tid kvar. Philip som bara har tränat i två veckors tid med mig slutade på 13 varv och han kände att det var mjölksyran i armarna som satte stopp.
 
Förhoppningsvis så kommer jag att kunna slipa mina tider en aning, och Philips resultat ska vi förbättra rejält.
 
Det vore kul att se hur många varv ni klarar. Skriv gärna en kommentar!
 
 
 
 

2013-02-27
20:16:07

Välbehövlig vila!
Efter måndagens tuffa filthy fifty kändes det som att all energi i kroppen hade försvunnit så jag beslutade att ta en vilodag på tisdagen. För att dämpa träningsabstinensen så tränade jag ett par kunder som gjorde ypperligt ifrån sig och senare på kvällen hjälpte jag familjen med träningsprogram och genomgång av programmen.
 
Trots att farsan och min ena syrra var tvugna att jobba så var vi en tapper skara som drog omkring på gymmet och skulle gå igenom ett tvådagarsprogram på en dag. Jag var i princip lika svettig som de andra när vi var klara. 
 
Här har vi min syster som över på "Facepull" samtidigt som resten av familjen drygar :)
 
 
 

2013-02-25
22:35:22

Första filthy fifty
Efter att ha haft ångest hela helgen var det idag dags för att köra ett filthy fifty pass med Philip. Filthy fifty är ett crossfitpass där man gör 50 reps av tio olika övningar i rad på så kort tid som möjligt. En riktig mördare att börja passet med!
 
WOD:
 
 
Eftersom ingen av oss kan göra double unders på hopprep så körde vi bara vanliga hopp. Burpees på slutet var en riktig mördare, men jag brännde igenom passet på 20 min och 20 sekunder. Finns utrymme för förbättring här alltså!! Vi avslutade träningspasset med att köra igenom ett kortare program för rygg och biceps.
 
För alla som inte tror att man kan bli riktigt slutkörd på 20 min så rekomenderar jag att du testar detta pass.
 
Nästa test inom crossfit blir Cindy...
5 chins
10 Pushups
15 Airsquats
Så många varv som möjligt på 20 min, testa och kommentera gärna med erat antal.

2013-02-25
16:29:12

Radikalt karriärsbyte

De som läste mitt första inlägg funderar säkert varför en färdigutbildad ingenjör bestämmer sig för att låna pengar och utbilda sig till PT. Det kan ses som ett enormt slöseri att sitta på 250 tusen i studielån utan att ens använda den utbildningen. Men hur många känner att de har lust att sitta på sin fritid och göra obetald research till sitt nuvarande jobb? Jag vill det. Och om man känner så för sitt arbete, vilket är en väldigt stor del av livet, så skulle jag säga att det är värt det.

 

Vem vet, i framtiden kanske jag faktiskt vill sitta och vända papper.

Den här kortfilmen på youtube har varit inspirerande i just detta. Gör det du verkligen brinner för så kommer allt att lösa sig :)

Dagens motivationsvideo:

 


2013-02-25
14:34:40

Kort presentation av mig själv och bloggen.

Jag hoppas med den här bloggen kunna hjälpa er att få bättre och säkrare resultat av er träning och samtidigt bidra med inspiration och motivation.

Vem är jag då? Jag heter Kristoffer Jonason, är 26 år gammal och jobbar som personlig tränare vid Everytimefitness i Sandviken. Träning har varit en stor del i hela mitt liv så efter min ingenjörsexamen vid Högskolan i Gävle så bestämde jag mig för att jobba med något som jag verkligen brinner för, träning och fitness. Direkt efter min examen så sökte jag personlig tränare vid Personal Training School i Stockholm och hade en underbar utbildningstid där nere, att umgås med 30 personer som har precis samma intresse som en själv kan ju inte gå fel. Efter två månader med kvarg och proteindryck så kom jag ut som bambi på hal is och skulle vara PT. Men när kundernas resultat börjar komma så är det den bästa känslan som finns och ett kvitto på den kunskap som man besitter, på den vägen är det och jag kunde inte trivas bättre med mitt jobb.

 

Lämna gärna lite kommentarer om det är något speciellt som ni vill att jag tar upp :)

 

 

 

 

 


2013-02-22
15:36:13

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.